søndag 23. mai 2010

NHO som regional utviklingsaktør

Torsdag ettermiddag denne uken viste tre hendelser hvordan NHO har betydning som regional utviklingsaktør når hensyn skal tas til næringslivets behov, og ikke minst hvem som låner NHO øre når næringslivets røst heves.
Den første hendelsen var markeringen av at tidligere regiondirektør Nils Einar Nesdam gikk over i pensjonistenes rekker. Stedet for markeringen var ikke tilfeldig; avgangshallen ved Moss lufthavn Rygge symboliserer både fysisk og i overført betydning markeringen i seg selv og ikke minst også det NHO Østfold har brukt mye tid og krefter på å få etablert som en ny vekstmotor i Østfold. Om lag 50 personer var til stede, og ros og hilsener ble overlevert fra et bredt næringsliv i tillegg til det offentlige Østfold; fylkesmannen, stortingsbenken og fylkesordføreren i tillegg til viktige etater.
Den andre hendelsen skjedde umiddelbart etterpå. En arbeidsgruppe i NHO Østfold satte seg ned og startet utviklingen av budskapet som skal formidles patriene i forkant av kommune- og fylkestingsvalget i 2011. For fylkes del skal ny politikk etableres for veinettet og for forskning og utvikling. For kommunene er det både generelle og spesifikke forhold som vil være relevant å trekke frem. I samme møte forberedte vi også innspill til et møte NHO Østfold skal ha med østfoldbenken neste uke. Det blir mye jernbane og samferdsel av sånt i disse dager, men det står også andre ting på programmet - ikke minst skal vi trekke frem at det ekstra lærlingetilskuddet i Østfold ser ut til å ha positive konsekvenser for lærlingeformidlingen.
Den siste hendelsen var i Sarpsborg rådhus der kommunestyrets flertall fant sammen og støttet løsninger for transportsystemet i Nedre Glomma langs samme linjer som det som ble gjort i Fredrikstad tidligere i mai. Utviklingsselskapene i Sarpsborg og Fredrikstad har arbediet hardt og intensivt mot kommunene, og NHO har deltatt og ivaretatt koblinger mellom byene, og sett på de overordnede løsningene. Nå har en samlet næringsliv fått til løsninger i hver av byene. NHO Østfold legger siste hånd på sin høringsuttalelse i disse dager.
Og da vet vi har vi blir hørt på. Gjennom aktivt og bevisst arbeid for troverdighet og integritet fremmer vi næringslivets interesser. Til denne jobben kreves det et godt kontaktnett og god medlemsdialog. Den arbeides det med å utvikle bedre. Både tirsdag og onsdag skal jeg besøke flere bedrifter i Halden, og jeg gleder meg. Det er alltid moro å sikre seg forståelse for hvordan ting henger sammen. Derfor må vi ut der verdiene skapes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar