onsdag 17. mars 2010

Ungdomsbedrifter til inspirasjon

I dag er jeg inspirert og imponert. Jeg har hatt gleden av å være med å vurdere beste logo under fylkesmessen for ungdomsbedrifter i Østfold. Det er Ungt entreprenørskap som står bak samlingen av 99 ungdomsbedrifter fra de ulike videregående skolene. I morgen står 110 elevbedrifter fra ungdomsskolene for tur.
Det er lett å la seg imponere og inspirere når man får anledning til å se det engasjementet og den kvaliteten som mange leverer på stands, i brosjyrer og fra scenen der bedriftene presenteres. Bredden er stor, og inne i mellom mange gode forsøk finnes også produkt- og forretningsidéer som er et ekte marked verdt. Det er profesjonelt, og mange av disse virksomhetene fortjener en sjanse videre.
Etablerervirksomheten blant elever som har erfaring fra ungdoms- eller elevbedrifter er høyere enn blant andre unge mennesker. Da skal Østfold og østfoldskolene være spesielt glade for det som blomster av full kraft i Kongstenhallen i Fredrikstad i dag og i morgen.
Det hviler et ansvar på oss voksne generelt å støtte den gründerånden som vises nå frem. Vi må jobbe videre for å få på plass rammebetingelser og finansiering for de gode idéene. Ikke minst må vi utfordre hverandre, spille hverandre gode, og nyttiggjøre de mulighetene som allerede ligger der. Der er det mye ugjort i Østfold - vi henter altfor lite ut av offentlige midler til innovasjon og forskning. Men det vi ikke kan la være å nyttiggjøre oss er de innovasjonsevnene som er samlet i de mange ungdomsbedriftene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar