torsdag 10. mars 2011

Taktskifte viser at det nytter i Østfold

Denne uken har vist at det nytter i Østfold. Det er gøy når man ser endringer som er så gode at jeg har tatt frem begrepet taktskifte.
Ikke før har Østfold fordøyd sin del av ski-VM og vår stolte fjerdedel av verdens beste stafettlag, så samlet NHO Østfold "hele verden" til kick-off for Global future mandag. En fantastisk gjeng med entusiasme, glede og stor takknemlighet for at NHO sammen med våre viktige samarbeidspartnere gjør denne talentmobiliseringen mulig. Samlingen av disse ressurspersonene viser hvor farlig stigmatisering er, og hvor ineffektivt vi organiserer samfunnet hvis vi ikke slipper slike ressurser til.

For den andre gode nyheten for Østfold er NHOs økonomiske overblikk for første kvartal som bli sluppet torsdag. De aller fleste pilene peker oppover - endelig også for Østfold. Det ventes økt aktivitet i byggenæringen, og en moderat vekst i sysselsetningen. I Østfold kan vi håpe at økt optimisme også smitter over på næringsbygg og anlegg, for her er det fortsatt langt igjen til tidligere høyder. Det mest gledelige ved økonomibarometeret der NHO spør sine egne medlemmer hva som hindrer investeringer, er at Østfoldbedriftene i langt sterkere grad enn tidligere angit tilgang på kompetanse som hinder. Det er et klart signal om hvor viktig utdanning er på alle nivå. Ikke minst vil økte innslag av kompetanse gi forretningsmessig grunnlag for høyere lønnsomhet i Østfold-bedriftene. For før vi spretter champagne-korkene er det fortsatt slik at uforutsigbare rammebetingelser og lave priser er større investeringshindere enn tilgang på kompetent arbeidskraft. Det er taktskiftet vi nå kan glede oss over.

Sann glede og rørende entusiasme for kokkefaget og matressursene i Østfold var det også da Norges Bondelag i dag utnevnte Kurt Øraas til Bondelagskokk 2011-12. Kurt har i lang tid inspirert hele Østfold med utgangspunkt i Vertshuset Curtisen inne på Fredriksten festning i Halden, og er en betydelig ressurs for arbeidet som skjer i Regional Matkultur. Arbeidet i Østfold har vært så bra at styreleder for regional matkultur, Harald Osa, plasserte Østfold på gullstafettlaget i regional matkultur sammen med Rogaland, Trøndelag og Lofoten. I NHO Østfold gleder vi oss til å stifte daglig bekjentskap med Kurts kunnskaper når han i tillegg til Curtisen skal drive caféen i Inspiria Science Centre.

1 kommentar:

  1. Jeg vil anbefale alle som leter etter forretningslån til Le_Meridian, de hjalp meg med lån på fire millioner dollar for å starte opp quiltingsvirksomheten, og det var raskt. Når jeg fikk et lån fra dem, var det overraskende hvor lett de hadde å jobbe med. De kan finansiere opp til $ 500.000.000.000 (fem hundre millioner dollar) i alle regioner i verden så lenge det kan garanteres 1,9% avkastning på prosjektene. Prosessen var rask og sikker. Det var definitivt en positiv opplevelse. Unngå svindlere her og ta kontakt med Le_Meridian Funding Service On. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. hvis du leter etter forretningslån.

    SvarSlett